Bruiloft Jurken

Leuk dat jij naar een bruiloft gaat! Maar wat trek je aan als bruidsmeisje of als gast? Check als eerste of er een dresscode is en hou je hier ook echt aan. Het bruidspaar heeft zorgvuldig over de dresscode nagedacht voor hun grote dag en dus is het echt niet grappig als er toch mensen opeens genadeloos uit de toon vallen. Het beoogde effect (ook voor de foto’s) kan hun dag behoorlijk verpesten. En niet te vergeten: als gast is het natuurlijk not done om een witte, lange jurk te dragen omdat je niet wilt dat mensen jou per ongeluk voor de bruid zullen aanzien!

Je wilt naar een bruiloft echt je best doen voor je outfit ook als teken van respect naar de bruid en bruidegom. Een bijzondere, opvallende en toch ook smaakvolle jurk die jou perfect op het lijf geschreven is met al die foto’s die genomen zullen worden. Om te kunnen ‘shinen’  is het leuk om niet meteen voor veilig te gaan, maar kies bijvoorbeeld voor een  bijzondere en feestelijke stof te zoals satijn of zijde. Of zoek naar een jurk met een bijzondere snit of een rijke, stemmige, niet alledaagse kleur. Maak je outfit helemaal af met bijpassende schoenen en accessoires.

Als bruidsmeisje is het handig om even met de bruid en andere bruidsmeisjes te overleggen of jullie bijvoorbeeld kiezen voor jurken in dezelfde tint zodat alles goed op elkaar is afgestemd (wel zo mooi op de foto’s). Ook kan het zijn dat de bruid een sterke voorkeur heeft voor bepaalde kleuren of een kleur juist verschrikkelijk vind.